• Facebook Twitter Gplus LinkedIn YouTube Google Maps E-mail RSS

Carlistes Catalans

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dilluns, de juliol 07, 2014

"Els espanyols són rates de laboratori: a veure quant càstig toleren sense rebel·lar-s'hi"

La filòsofa avisa que «l'important no és el cotxe oficial dels polítics, sinó que l'Estat governi per al mercat» 

Dir de Susan George que és una activista i pensadora és empetitir la figura d'aquesta combativa nord-americana de 78 anys establerta a Paris. Exerceix com a presidenta d'honor d'ATTAC, l'Associació per a la Taxació de les Transaccions Financeres i l'Ajuda a la Ciutadania. I el seu assaig L'Informe Lugano, en què imagina un terrorífic escenari ecològic, econòmic, laboral i social cap al qual abocava el capitalisme del segle XXI constitueix una Bíblia per als moviments socials i l'anticapitalisme. A l'octubre del 2012, George va inaugurar a València el IV Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la UV. Aquí començà amb un avís: «La democràcia està en perill» davant «l'atac de« la classe de Davos: una classe transnacional desvinculada de la sort de la resta de la societat i composta per les altes finances, les empreses transnacionals i alguns governs que consideren que la democràcia és massa lenta». 

Vostè denuncia l' «austericidi» d'Europa. 
És que l'actual política d'austeritat, en particular a Grècia i Espanya, és inacceptable. És inacceptable que la meitat de joves espanyols no tingui feina. Per a qui es governa? Perquè aquesta és la gran qüestió en democràcia. Les constitucions dels Estats Units, França-i m'imagino que també la d'Espanya-subratllen que el poble és sobirà. Però amb aquest principi d'austeritat aprovat per Europa, es governa per la gent o per als mercats financers? 

Creu llavors que el poble ja no és sobirà ... 
El poble està esdevenint cada vegada menys sobirà. I amb el Tractat d'Estabilitat, Coordinació i Governança de la UE s'està robant no només el poder als ciutadans, sinó també als representants dels ciutadans. Per tant, ni tenim democràcia directa, ni democràcia representativa. 

Però tot just reaccionem ... 
Hi ha el front dels indignats i alguns vaguistes. Però l'última vaga a Espanya no ha tingut èxit. I penso que és perquè la gent té por de perdre la feina. Jo comprenc aquesta por, perquè la por és la disciplina d'una societat capitalista, que utilitza la por individual per disciplinar i calmar la població amb l'objectiu que accepti el que li diguin. De fet, crec que els grecs i els espanyols són com rates de laboratori per veure quin nivell de càstig i sofriment pot ser acceptat per aquesta societat sense que la gent es rebel·li. Això pot encoratjar al feixisme. 

Considera que l'extrema dreta sortirà reforçada? 
És el paradigma clàssic que ja vam veure en els anys 20 i 30: el poder de l'extrema dreta. Penso que és normal. Cap a on es tornaran les persones sense formació? Miraran aquell veí, l'immigrant que tenen al costat ... Malauradament, és una reacció que ja hem vist i per a la qual hem d'estar preparats. 

Amb la crisi, la població espanyola ha redoblat les seves crítiques contra els sous i privilegis dels polítics. Això és desviar l'atenció de la importància? 
Però si són els banquers als quals haurien criticar! L'actual crisi és la continuació del que va passar el 2007 i 2008 per culpa dels banquers i, a Espanya, de la bombolla immobiliària, que al final també era culpa dels bancs per donar préstecs imprudents i alimentar aquesta bombolla. 
No obstant això, quan va esclatar la bombolla, va ser l'Estat el que va assumir el deute privat. El deute públic d'Espanya era molt moderat quan va esclatar la crisi. 
Sense dèficit i amb el 50% de deute públic, quan es permetia tenir fins al 60%. Estàveu perfectes, millor que Alemanya! 
Però l'Estat va carregar amb el deute dels bancs. I ha gastat moltíssims diners per capitalitzar i salvar els mateixos bancs que havien causat el problema. 
Per això el deute públic va augmentar molt ràpidament. És una resposta molt llarga a la pregunta, però no és el cotxe oficial dels polítics l'important, sinó que l'Estat governa per als mercats financers i no per al poble. 
S'ha castigat als innocents i els culpables han estat recompensats. 

I, davant d'això, què poden fer els ciutadans espanyols? 
Unir-se. Unir els estudiants, els aturats, els jubilats, els treballadors, els sindicalistes, els agricultors ... Tothom ha d'unir-se contra aquesta realitat. Perquè la classe de Davos, que és la que governa per ells, està molt unida. 

Al Pakistan, una nena que volia estudiar ha estat víctima d'un atemptat que gairebé li arrenca la vida. El món està boig? 
No, el món no està boig. El món musulmà dels talibans és sexista, masclista i té una por terrible a la dona, a la sexualitat de la dona i al poder de la dona. I quan ells tenen el poder, l'utilitzen per oprimir a les dones. Pot anomenar bogeria, però respon a l'interès dels homes per coartar la sexualitat femenina. 

Si Karl Marx rescuscités i veiés aquesta Europa, què pensaria? 
Ell pensaria que la guerra de classes està acabant i que els rics l'estan guanyant. 
D'això tracta el meu pròxim llibre, que publicarà Planeta a Espanya al febrer i que es titularà L'Informe Lugano 2. Com guanyar la guerra de classes. El subtítol procedeix d'una frase de Warren Buffet, la tercera fortuna del món, que va escriure: «Hi ha una guerra de classes, però és la meva classe, la dels rics, la que està fent la guerra, i l'estem guanyant»

És cert. 
És clar! I per això cal unir-se i no deixar-se perdre. Perquè en joc està la democràcia i tot el que hem fet des del segle XVIII. Tot allò que els europeus hem fet des de la fi de la Segona Guerra Mundial. Tot el que els espanyols han fet des del final del franquisme. 

Paco Cerdà 
Font: Llevant, Octubre 2012

S.A.R Carles Xavier I

S.A.R Carles Xavier I
carlistescat@gmail.com

Pàgines